Чланци поређани по датуму: понедељак, 24 април 2023

ПОБУСАНИ ПОНЕДЕЉАК У ХРАМУ ВАСКРСЕЊА ГОСПОДЊЕМ НА БОЗМАНУ

У понедељак други по Васкрсу, када наша Света Црква прославља светог свештеномученика Антипу епископа пергамског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску литургију у храму Васкрсења Господњег на градском гробљу Бозман.

ВАСКРШЊА РАДОСТ И САБРАЊЕ ОКО АРХИЈЕРЕЈА У ЦРКВИ У МАЛОМ КРЧМАРУ

Господ мој и Бог мој!“ (Јн 20,28)

Ова радосна објава је величанствено одјекивала у цркви Рођења Пресвете Богородице у дан Томине недеље 23. априла 2023. године када се верни народ окупио на Светој архијерејској Литургији око свог епископа Јована који је дошао да донесе васкршњу радост у Мало Крчмаре и околна места: Сипић, Јарушице као и свима онима који су дошли на свето сабрање.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И ОСВЕЋЕЊЕ СПОМЕНИКА ПАТРИЈАРХУ ИРИНЕЈУ У ПОРТИ САБОРНОГ ХРАМА

У суботу Светле седмице, 22. априла 2023. године, Саборна црква Силаска Светога Духа на Апостоле у Нишу, као и целокупна Епархија нишка, имали су част да у катедралном нишком храму Светом Архијерејском Литургијом началствује Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије.

ТОМИНА НЕДЕЉА У ИЛИЋЕВУ

У недељу Антипасхе, односно Томину недељу 23. априла 2023. године, Црква Божија у крагујевачком насељу Илићево, прославила је свој празник светом Литургијом коју су служили протојереј Братислав Пауновић, протонамесници Петар Бранковић и Дејана Марјановић, те презвитери Александар Цветковић и напослетку Ненад Милојевић, који је уједно началствовао Литургијским сабрањем.