Чланци поређани по датуму: петак, 19 мај 2023

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве о Косову и Метохији

На овогодишњем редовном заседању Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве посвећена је посебна пажња нашем народу и Цркви на Косову и Метохији.

У протеклој години забележено је више десетина напада на наше људе, светиње, домове и имовину Срба на Косову и Метохији, што је довело до тога да у знак мирног, али одлучног протеста Срби из српских општина на Северу Косова и Метохије изиђу из косовских институција док се не успостави Заједница српских општина у складу са већ постигнутим и потписаним договорима са Приштином, уз посредовање Европске уније, у Бриселу 2013. и 2015. године.

ВИШЕ СТОТИНА МЛАДЕНОВЧАНА ПРИСУСТВОВАЛО 30. ДУХОВНОЈ ТРИБИНИ

У четвртак, 18. маја 2023. године, у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског господина Јована, организована је 30. Духовна трибина на којој је говорио један од најистакнутијих савремених српских духовника и проповедника протојереј-ставрофор проф. др Милош Весин, парох јужночикашки и ленсиншки Епархије новограчаничке-средњозападноамеричке и професор на Богословском факултету Српске Православне Цркве у Либертивилу.