СВЕТОСАВСКИ ЧАСОПИС “РАСТКО” - БРОЈ 6

СВЕТОСАВСКИ ЧАСОПИС “РАСТКО” - БРОЈ 6 Часопис “Растко” је мала ризница ђачког стваралаштва, радости живљења и искрености коју само чисте душе поседују.

Читајући шести број овог часописа уживаћете у збору и умотвору ученика модерног доба – оних који не скривају да желе што боље да упознају свет савремене технологије, који марљиво уче стране језике и већ знају шта хоће од живота, али исто тако поштују своје корене, веру и традицију и настоје да њиховим бићем влада дух Светосавља.

Интересантне текстове млади новинари наменили су својим вршњацима, с намером да их подсете на заборављено, да их науче нечему новом и увере их да у животу опстају једино праве вредности. Старији ће овај часопис читати са осмехом и поносом јер ће им ученички текстови, пуни мудрости и наде, вратити духовну ведрину, а свима нама уверење, да су нове генерације ово наше парче неба учиниле местом обојеним љубављу и топлином.

Одобрењен директора школе Биљане Милановић, часопис издаје Основна школа “17.октобар” из Јагодине. Уз сагласност координатора за веронауку намесништва Беличког Епархије Шумадијске јереје Јовице Јовановића а по благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, часопис уређује јагодински вероучитељ Борис Милосављевић. Стручни консултанти у реализацији часописа јесу педагог школе Марина Антонијевић и вероучитељ ђакон Нинослав Дирак.

ЧАСОПИС "РАСТКО" - број 6

 

Маја Алексић, наставник српског језика