ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ПОЛАЗНИКА ВЕРОНАУКЕ АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА БЕЉАНИЧКОГ

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ПОЛАЗНИКА ВЕРОНАУКЕ АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА БЕЉАНИЧКОГУ сарадњи свештеника и вероучитеља архијерејског намесништва бељаничког, а са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, и ове године организована је екскурзија за учеченике верске наставе овог намесништва.

Прва група сатављена од ученика осмих разреда и полазника веронауке, обишла је заједно са свештеницима и вероучитељима у суботу 29. Маја 2010. године, спомен парк Шумарице, манастире Шумадијске епархије Дивостин и Драчу, а у поподневним часовима манастир Јошаницу.

Дружење је настављено обиласком Золошког врта и музеја Воштаних фигура у Јагодини.Већ наредне суботе 5. јуна, ученици четвртих разреда походили су светиње Ваљевске епархије, храм Вазнесења Господњег на Убу, манастире Каону, Лелић и Ћелије. Иако је све време падала киша, сви су били срећни што су целивали мошти Светог Владике Николаја, и помолили се на гробу преподобног Јустина Ћелијског.

Захваљујући доброј сарадњи између свештеника и вероучитеља, око 500 деце у кратком временском периоду од два дана,  успело је да обиће и да се поклони светињама наше Цркве.

јереј Владимир Димић