БОГ ЈЕ ПОСТАО ЧОВЕК ДА БИ ЧОВЕК ПОСТАО БОГ

БОГ ЈЕ ПОСТАО ЧОВЕК ДА БИ ЧОВЕК ПОСТАО БОГПромоција 9. броја школског часописа “Растко” који издаје ОШ “17. октобар” из Јагодине

Основна школа “17. октобар” из Јагодине је издала 9. по реду број школског часописа “Растко”. Да подсетимо часопис излази са благословом Његовог Преосвештенства епископа Шумадијског Г. Јована, по одобрењу директора школе г-ђе Биљане Милановић, а уз сагласност координатора за веронауку намесништва беличког Епархије шумадијске јереја Миломира Тодоровића. Главни и одговорни уредник часописа је вероучитељ Борис Милосављевић.

Промоција часописа је одржана у препуној сали школе у оквиру прослављања дана школе уз присуство великог броја ђака и наставника школе. Часопис излази два пута годишње о дану школе и о Савиндану. Промоцију је отворио директор школе г-ђа Биљане Милановић. На самој промоцији уредник часописа вероучитељ Борис Милосављевић је све присутне подсетио на речи Васкрслог Господа Исуса Христа “Мир вам” којима се Он обратио апостолима који су чули вести о Његовом Васкрсењу. Истакавши да су ове речи позив свима људима да пре свега стекну мир у души, мир који једино Бог даје човеку у сусрету са Њим кроз Свету Литургију и причешће Животворним Тајнама Христовим. Он је истако да је човек позван да ствара, и тако сведочи своју Боголикост, али то стварање треба да извире из душевног мира који једино даје Господ.

Саму промоцију увеличао је и својим свирањем на фрули ученик Богдан Марковић, а чланови новинарске секције су на један врло симпатичан начин презентовали ово пре свега на нашим просторима јединствено дело.

Протођакон Нинослав Дирак




ШКОЛСКИ ЧАСОПИС “РАСТКО” БРОЈ 9ШКОЛСКИ ЧАСОПИС “РАСТКО” БРОЈ 9