ПРОМОЦИЈА 10. ЈУБИЛАРНОГ БРОЈА ШКОЛСКОГ ЧАСОПИСА „РАСТКО“

ПРОМОЦИЈА 10. ЈУБИЛАРНОГ БРОЈА ШКОЛСКОГ ЧАСОПИСА „РАСТКО“„Душа ваша је колевка Бога Живога. Срце ваше престо је Његов.
Ум ваш гора Синајска.“

Основна школа „17. октобар“ из Јагодине, је издала 10. по реду јубиларни број школског часописа „Растко“. Часопис већ пет година заредом излази са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, по одобрењу директора школе г-ђе Биљане Милановић, а уз сагласност координатора за веронауку Архијерејског намесништва беличког, јереја Миломира Тодоровића. Главни и одговорни уредник часописа је вероучитељ Борис Милосављевић, часопис излази два пута годишње о дану школе и о Савиндану.

Промоција часописа је одржана у препуној сали школе у оквиру прослављања Савиндана уз присуство великог броја ђака и наставника школе. После Литургијског прослављања нашег највећег Светитеља и Просветитеља Светога Саве, у школи је пререзан славски колач после чега је великом броју присутних ученика и наставника представљен нови број часописа „Растко“. Промоцију часописа су водили ђаци – новинари, који су се пре свега захвалили свима који су њих и њиховог уредника , вероучитеља Бориса Милосављевића и његове сараднике (педагога школе Марину Антонијевић, вероучитеља протођакона Нинослава Дирака и наставницу српског Мају Алексић) подржали да истрају у овом надасве богоугодном делу, истичући да сам часопис представља запис једног времена онима који долазе и који ће читајући га знати какво је време у коме данас живимо. У наставку су подсетили на коментар који је објављен у јагодинскон недељнику „Нови пут“ (број 2262,стр.10, 16.11.2011) у коме новинар Баја Џаковић каже: „Зачуђује зрелост ученика и њихова опсервација по којима се не би уопште могло закључити да су аутори ових текстова још увек основци – што још једанпут упућује на закључак да се вера најлакше прима у чистом срцу и да је људи чисте душе (а то су најчешће деца и млади ) најбоље разумеју.“ На крају су се захвалили и наставнику историје Г-дину Нинославу Станојловићу који својим занимљивим текстовима из историје приближава и деци и наставницима лепоту историје.

ЧАСОПИС РАСТКО бр. 10

Промоција је завршена речима Светог Владике Николаја „Душа ваша је колевка Бога Живога. Срце ваше престо је Његов. Ум ваш гора Синајска.“ којима су новинари указали да је заједница са Богом суштина људског постојања.

протођакон Нинослав Дирак