УЧЕНИЦИ ОШ СВЕТИ САВА У ПОСЕТИ ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМА

УЧЕНИЦИ ОШ СВЕТИ САВА У ПОСЕТИ ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМАУ четвртак 03. Маја 2012. године, ученици ОШ “Свети Сава” из Крагујевца су посетили свој храм Свете Петке у Виноградима.

Наиме, сваке године приликом празновања Васкрса у овиру школе, ђаци организују добротворну продају Васкршњих честитки, које сами израђују и продају својим родитељима, наставницима и пријатељима. Ове године су одлучили да од прикупљеног новца својој Цркви дарују икону Светог Саве коме је посвећена њихова школа, са жељом да ова икона представља њихово присуство у Цркви, чак и када су они у својим школским клупама, те да он у истину буде њихов молитвеник и заступник пред престолом Господњим.

Овом приликом је групу ученика предвођену наставницом Географије Наташом Филиповић и наставницом Историје Маријом Андрић, дочекао старешина храма Св. Петке свештеник Драган Брашанац, који се захвалио ученицима на њиховом дару, похваливши њихову зрелост иако су још увек само деца и пожелео им успешно школовање које ће бити на корист њима лично, али и на корист држави и Цркви којој припадају.

Ђаци су послужени у порти храма, где су наставили неформалан разговор и дружење са својим свештеником а потом су отишли на часове у своју школу.

протођакон Мирослав Василијевић