ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ ВЕРОНАУКЕ

ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ ВЕРОНАУКЕУ суботу 18. маја 2013. ОШ “Светозар Марковић” из Крагујевца је била домаћин финалног тамичења из Веронауке, у које су се квалификовале ОШ “Доситеј Обрадовић”, ОШ “Милутин и Драгиња Тодоривић”, ОШ “Свети Сава” и ОШ “21. октобар”.

Такмичење је отворио поздравним говором ректор крагујеавчке Богословије проф др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор, који је поред тамичења у знању ученицима такође пожелео да се у своме животу исто такмиче у врлинама и добрим делима. Као и до сада водитељ је био вероучитељ г. Марко Вуксановић који је ученике провео кроз три игре: питалице, откривалице и асоцијације где су такмичари одговарали на задата питања. У паузи између сваке од њих, ученици школе домаћина су својим програмом подржали тамичаре читањем песама и реферата на тему Миланског Едикта. Такмичење је такође својим појањем украсио хор “Свети Сава” из истоименог храма у Крагујевцу, који је водио ђакон Иван Антонијевић, а који су сем уводне молитве отпојали пригодне композиције на тему Васксења Христовог.

Победник овогодишњег тамичења је екипа из ОШ “21. октобар” коју је предводила вероучитељица г-ђа Марина Старовлах, освојивши 200 бодова. Они су успели да дају највише тачних одговора у веома тешкој и компликованој игри асоцијација, тако да су заслужено понели титулу првака на овогодишњем финалном такмичењу.

На крају квиза, учесницима су подељене пригодне награде које је уручио ректор богословије, а ученици су заједнички сумирали резултате у игри која пре свега представља пријатељски сусрет ђака Веронауке из крагујевачких школа.

протођакон Мирослав Василијевић