АКЦИЈА “22. ОКТОБАР”

АКЦИЈА “22. ОКТОБАР”Другу годину за редом, ученици верске наставе Средње музичке школе “Др Милоје Милојевић” из Крагујевца, са својим вероучитељем Предрагом Обровићем, организују и изводе акцију “22. Октобар”.

Након тужног, за Крагујевац и Шумадију, 21. октобра, долази 22. октобар прожет живом децом, живим осмесима на њиховим лицима и живом врлином од њих испољеном.

Врлински карактер ове акције и присуство младих људи као њеног централног покретача и реализатора, наметнуло је симболично име акције – “22. Октобар”.

Након сваког Великог Петка, дошао је и доћиће Васкрс, Васкрснуће Господа, пораз смрти, а потом и објава Царства које ће управо децом и душама као дечије бити испуњено.

Акција “22. Октобар” подразумева организовану посету истакнутих ученика Музичке школе, ученицима ОШ “Сретен Младеновић” у Опорници (1. новембар), Пајазитову (7. новембар) и Лужницама (8. новембар).

Том приликом ученици Музичке школе одржали су једносатне концерте класичне, духовне, етно и популарне музике.

Само извођење концерта било је интерактивног карактера.

Деца из основне школе су, након одслушане музичке тачке, имала прилику да приђу инструменту, упознају се са њим и покушају да га употребе уз сугестије старијих колега.

Ученици Музичке школе су са својим професорима прикупили одређена материјална средства, те су овом приликом деца била даривана поклон пакетићима.

Деци су такође уручени и образовно- мотивациони панои, који ће им касније помоћи у савладавању градива из предмета музичка култура. Панои су ауторска дела ученика Музичке школе.

Продајни центар Епархије шумадијске је и ове године подржао ову акцију, те је даровао основце поклонима из свог продајног асортимана.

Акцији се придружила и Народна библиотека “Вук Караџић” – Крагујевац са одељењем Дечје библиотеке, даривајући основце али и школске библиотеке већим бројем комплета школске лектире, као и књига за децу из сопствене издавачке делатности.

На крају сваке од ових посета сви присутни су заблагодарили Светом Сави, стожеру, покретачу и циљу свих наших добрих дела везаних за просвету и просветни рад уопште.

вероучитељ Предраг Обровић

ГАЛЕРИЈА ПАЈАЗИТОВО

 

 

 

 

 

 

 

 

ГАЛЕРИЈА ОПОРНИЦА

 

 

 

 

 

 

 

 

ГАЛЕРИЈА ЛУЖНИЦЕ