Чланци поређани по датуму: уторак, 04 новембар 2014

УПОКОЈИЛА СЕ У ГОСПОДУ МИЛОЈКА РАЈИЋ, СУПРУГА ПРОТОЈЕРЕЈА-СТАВРОФОРА ДУШАНА РАЈИЋАМилојка Рајић рођена је 14.11.1924. године у Течићу. Са протојерејом-ставрофором Душаном Рајићем, сада пензионисаним парохом течићко - рабеновачког у левачком намесништву епархије шумадијске, у браку је била од 28. јуна 1951.

Свог супруга пратила је у својим свештеничким дужностима на парохијама: у Доњим Комарицама од 1951. – 1956., на багрданској парохији од 1956. – 1974., када су се вратили у родни Течић у коме остају до краја свештеничког службовања проте Душана. Иза себе је оставила два сина, два унука и једну унуку и петоро праунуичади.

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СЕЛУ ШУМЕ КОД ТОПОЛЕНа дан Светог великомученика Артемија, 02. новембра 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму који је посвећен светом великомученику Георгију у селу Шуме код Тополе.

Епископу су саслуживали Архијерејски намесник опленачки, протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј Велибор Јовановић, јереј Александар Петровић и протојереј Слободан Богојевић са ђаконима Епархије шумадијске.

Свету Архијерејску Литургију су певале монахиње манастира Никоље са хором “Опленац” из Тополе.