Чланци поређани по датуму: субота, 05 септембар 2020

ЦРКВЕНИ ХОР И ФОЛКЛОРНИ АНСАМБЛ “СВЕТИ САВА” И ОВЕ ГОДИНЕ УГОСТИО СТАРЕ И НОВЕ ЧЛАНОВЕОве године дочекали смо пуно озарених лица, како старих тако и нових, која су жељно ишчекивала поновни почетак рада хора и фолклора, који је прекинут услед ванредне ситуације због пандемије вируса COVID 19.

Почињемо са радом у потпуно новом амбијенту. За децу и све чланове је обезбеђена нова свлачионица, нова сређена сала, у којој, надамо се, ћемо још дуго чути весело певање и где ће се играти народно коло.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ВЕЛИКОЈ КРСНИУ суботу 5. септембра 2020. год. када наша Црква прославља и празнује Оданије Успења Пресвете Богородице, као и Светог свештеномученика Иринеја и Светог мученика Лупа, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Великој Крсни.

Епископу су саслуживали: јеромонах Петар (Драгојловић), протојереји-ставрофори Драгољуб Ракић и Жељко Ивковић, протојереји Дејан Давидовић и Петар Лесковац, јереји Живан Жујевић, Горан Лукић и Бојан Вићовац и јерођакон Василије (Старовлах).