Чланци поређани по датуму: петак, 04 септембар 2020

МОЛЕБАН ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ОШ “ВУК КАРАЏИЋ” И “ХЕРОЈ РАДМИЛА ШИШКОВИЋ” У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИОсновне школе “Вук Караџић” и “Херој Радмила Шишковић” у Смедеревској Паланци и ове године, у измењеним условима, су организовале молебан за почетак школске године. До сада се овај свети чин вршио у храму Свете Петке, а сада због корона вируса, молебан је обављен у двориштима ових основних школа.

Свештенство храма: протонамесници Драган Милутиновић и Слободан Сенић са вероучитељима Милошем Јелићем и Владимиром Степановићем, наставницима и децом помолили су се за почетак нове школске године.

Изјава Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја поводом политичких промена у Црној Гори

Итекако ме радују резултати избора и промене у Црној Гори. Посебно се радујем што људи који долазе гледају много шире на проблеме. Мислим да ће они користити правилне начине за решавање проблема у тој земљи и да ће се Црна Гора вратити на прави пут, односно онај на коме треба да буде.

Патријарх српски Иринеј

Извор: званична интернет презентација СПЦ-а

ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП ОД ЈАГОДИНСКИХ ГИМНАЗИЈАЛАЦАНа почетку летњег распуста протекле школске године у Гимназији “Светозар Марковић” у Јагодини реализована је још једна фаза хуманитарне акције која се годинама спроводи на иницијативу вероучитеља Угљеше Урошевића.