ПАСХАЛНО ВЕЧЕРЊЕ У ЈАГОДИНИ

ПАСХАЛНО ВЕЧЕРЊЕ У ЈАГОДИНИКако то већ годинама уназад бива Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је, уз саслужење десеторице свештеника и три ђакона, Пасхално вечерње у храму Св. Ап. Петра и Павла у Јагодини.

Ово је била и прилика да верни народ подели са својим Владиком васкршњу радост и да заједно заблагодаре Богу за Његову Крсну Жртву и победу над смрћу. Ту жртву је нарочито и истакао Владика у својој беседи напоменувши знаћај те победе над смрћу и нашу перспективу после тог судбоносног догађаја за човекa.

Нарочито су била радосна деца из основних школа која су заједно са својим вероучитељима фарбала јаја и кроз изложбу истих показала свој однос према Васкрсу. И овога пута Владика је заједно са њима куцао јаја и изабрао најлепша, која су и награђена.

За трпезом љубави је су ученици ОШ '' Рада Миљковић'' извели представу '' Јеж, стазица и Бели анђео'' у адаптацији катихете Александре Анђелковић и режији Ивана Милојевића, учитеља ове школе. На растанку су вероучитељи поклонили Владици иконе које су радили ученици трећих разреда Основних школа у сарадњи са Учитељским факултетом у Јагодини.

Ђакон Миломир Тодоровић