ДЕСЕТ ГОДИНА ЦРКВЕНОГ ХОРА „ОПЛЕНАЦ„ ИЗ ТОПОЛЕ

ДЕСЕТ ГОДИНА ЦРКВЕНОГ ХОРА „ОПЛЕНАЦ„ ИЗ ТОПОЛЕЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, присуствовао је Васкршњем концерту црквеног хора Опленац, који је уједно био и прослава десет година постојања истог. Концерт је одржан у храму Светог Великомученика Георгија на Опленцу у Тополи други дан Васкрса 20 априла, са почетком у 19 часова.

Црквени хор „Опленац“ славећи десетогодишњицу свога постојања потврђује да смисао хора није у, да тако кажемо, савршенству извођења композиција, него је у томе да непрестано појући благодаримо Господу. То је и била мисао водиља блаженопочившег Епископа шумадијског Саве, који 1999. године основао црквени хор у Тополи. У протеклом периоду од десет година у активностима хора учествовало је много чланова. Сви они имали су прилику да се упознају са црквеним песништвом, а пре свега са богослужењем наше Цркве.

Хор је за то време оставио дубок траг у црквеном и културном животу у нашој епархији и ван ње. Учествовали су на фестивалима хорова у Грчкој, Македонији, Мађарској и наравно, на фестивалима хорова Епархије шумадијске, који се одржава сваке године. У свим својим активностима они су сведочили да је могуће чинити добро дело и да је поред свих искушења могуће непрестано благодарити Господу.