ВЛАДИКА ЈОВАН ОСВЕТИО НОВОСАГРАЂЕНУ ШКОЛУ У СТЕПОЈЕВЦУ

ВЛАДИКА ЈОВАН ОСВЕТИО НОВОСАГРАЂЕНУ ШКОЛУ У СТЕПОЈЕВЦУУ понедељак 25. маја 2009. године, Његово Преосвештенство Eпископ шумадијски Г. Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у ОШ Вук Караџић у Степојевцу. Сви ђаци, наставници и радници школе дочекали су свечано свога Владику, који је пре Свете Литургије осветио новосаграђену школу. Владики су у току Литургије саслуживали свештеници: протојереји-ставрофори Видо Милић и Златко Димитријевић, протонамесник Василије Спасојевић и јереј Владимир Димић.

Епископ је у својој беседи, коју је изговорио после прочитаног јеванђеља, истакао да је велика радост што деца могу да се васпитавају и образују у оваквој школи.“Реч васпитање долази од словенске речи питати што значи хранити“. Владика је нагласио да у човековом животу постоје многе школе; прва је Црква, затим породица, школа у којој се образујемо, друштво у коме живимо...“Шта је Христос највише волео? Децу. Зато је Он и говорио: пустите децу к мени јер таквих је Царство Небеско“. „Најбоља диплома, децо моја, је она коју понесете са кућног прага“.“Када је један човек завршио многе школе и стекао многе дипломе и када су га питали шта му је у животу највише помогло, он је рекао крило моје мајке“. На крају је Владика напоменуо деци да се школа најбоље завршава ако је заволимо.

Беседа епископа Јована у Степојевцу

ВЛАДИКА ЈОВАН ОСВЕТИО НОВОСАГРАЂЕНУ ШКОЛУ У СТЕПОЈЕВЦУУ току Литургије причестио се велики број деце и наставника. На крају службе Владика је одликовао директорку школе Верицу Анђелић, која је уложила велики труд да ова школа засија у пуном сјају, архијерејском граматом признања. После тога су ученици и гости школе извели пригодан културно уметнички програм на опште одушевљење свих окупљених, а затим је уследила трпеза љубави.

јереј Владимир Димић