НЕДЕЉА СВЕТИХ ОТАЦА У ПЕТРОПАВЛОВСКОМ ХРАМУ У ЈАГОДИНИ

НЕДЕЉА СВЕТИХ ОТАЦА У ПЕТРОПАВЛОВСКОМ ХРАМУ У ЈАГОДИНИУ недељу, 03. јануара када наша Црква, припремајући се и очекујући оваплоћење и рођење Сина Божијег, прославља пре свега Бога Оца и небеско очинство, а затим и све земаљске рођаке Господње а уједно и све наше Свете Оце, у Петропавловском храму је братство храма угостило децу са посебним потребама.

После одслужене Свете Литургије и учешћа у Царству Небеском братство храма је угостило сву децу са посебним потребама на територији града Јагодине песмом ученица Гимназије, дружењем са својим вршњацима и делењем божићних пакетића. То су углавном деца из неколико удружења предшколског и школског узраста која болују од тешких болести и нису способна да се старају о себи па самим тим похађају специјализоване групе основане при вртићима и школама.

Како је мисија Цркве да сведочи Христа и пројављује Христа у свету, нимало није случајно што управо уочи Божића, на Свете Оце, који и свој ауторитет црпе из Христа, и који су кроз историју показали да ауторитет пре свега долази из крста из жртвене љубави према другоме, свештенство пригодним поклонима покушало да обрадује оне којима је нечија љубав преко потребна. Јер ми у Цркви бавећи се харитативном делатношћу, то треба искључиво да радимо из љубави, а не зато што имамо такав програм или спроводимо такве акције. Таква мисија и такав апел уродио је плодом тако да је било доста људи добре воље који су како својим прилогом тако и својим трудом пројавили своју љубав.

Надамо се да ће ова врста дружења заживети и да ће ова деца, иако телесно другачија у односу на нас, осетити нашу пажњу и љубав и да ће у својој Цркви увек бити добродошла.

јереј Миломир Тодоровић