ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ЈАСЕНИЧКОГ У ВЛАШКОМ ДОЛУ

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ЈАСЕНИЧКОГ У ВЛАШКОМ ДОЛУЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован је у среду четврте недеље Великог поста, 10. марта 2010. године, служио Литургију Пређеосвећених дарова у храму Светог Јована Богослова у Влашком Долу, уз саслужење игумана манастира Јошанице Евтимија, архијерејског намесника протојереја-ставрофора Николе Гвоздића, протонамесника Драгана Милутиновића и јереја Драгана Икића. За певницом је поред свештенства био дечији црквени хор из Азање који је својим умилним појањем још више улепшао овај богоугодни чин.

Непосредно пред свету Литургију свештенство овог намесништва исповедио је архимандрит Евтимије.

По благослову Епископа окупљеном народу пригодном беседом обратио се протојереј Драгиша Савић. Бираним и надахнутим речима отац Драгиша је у средиште своје проповеди ставио Свету Евхаристију, која заузима централно место у животу свагог хришћанина. Главна средства којима се човек спрема на пут који води у живот вечни јесу пост, молитва и покајање.

Након свете Литургије, парох први селевачки јереј Ненад Петровић је прочитао свој реферат на тему ''Ви сте со земљи, ако со обљутави, чиме ће се земља и људска срца осолити''.