УПОКОЈИЛА СЕ У ГОСПОДУ МОНАХИЊА МАТРОНА СЕСТРА МАНАСТИРА ДРАЧЕ

УПОКОЈИЛА СЕ У ГОСПОДУ МОНАХИЊА МАТРОНА СЕСТРА МАНАСТИРА ДРАЧЕУ манастиру Драчи у недељу на дан Свете преподобномученице Евдокије 14. марта 2010. године, након примања Свете Тајне Причешћа, упукојила се дугогодишња монахиња ове свете обитељи, сестра Матрона (Бајовић).

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је у уторак 16. марта заједно са свештенством и монаштвом Литургију Пређеосвећених дарова, а у продужетку и опело овој скромној и честитој монахињи. Опраштајући се од уснуле слушкиње Божије, Владика Јован је у својој архипастирској беседи говорио о узвишености монашког позива . Живети монашким животом, значи целога себе предати Христу.

Монах, монахиња и сваки хришћанин, пред собом имају само један циљ, а то је вечна тежња ка задобијању Царства Небеског. Сестра Матрона је још за живота пригрлила Живог и Васкрслог Христа, и Господ ју је позвао дас се у ове великопосне дане сусрeтне са Њим.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у манастиру Драча

Монахиња Матрона је рођена 26. јула 1920. године у селу Деретину. У манастир Драчу долази 1993. године за време игуманије Анастасије. Исте године у чин мале схиме замонашена је од Епископа Саве (Вуковића).