ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЛЕВАЧКОГ НАМЕСНИШТВА У ОПАРИЋУ

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЛЕВАЧКОГ НАМЕСНИШТВА У ОПАРИЋУУ четвртак 18. марта 2010. године пете седмице Васкршњег поста, у храму Светог Цара Kонстантина и Jелене у селу Oпарићу, одржана је исповест свештенства Левачког намесништва. Исповедник је био отац Јевтимије игуман манастира Јошанице.

Литургију Пређеосвећених дарова служио је Епископ шумадијски Г. Јован а саслуживали су му крстоносни отац Јевтимије, архијерејски намесник лепенички протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, јереј Зоран Ивановић парох драговски, јереј Огњен Гребић парох белушићки и ђакон при Саборном храму у Крагујевцу Иван Гашић.

Верном народу пригодном беседом обратио се Владика Јован говорећи о покјањау, смирењу и послушности.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Опарићу

Пракса да неко од свештеника из намесништва прочита реферат настављена је и ове године. Јереј Oгњен Гребић парох белушићки, изложио је тему “Зашто страдамо”. Накона прочитаног реферата, уследила је плодна дискусија.

Kако je то и oбичај сабрање Епископа са својим свештеницима настављено је уз трпезу љубави, коју је за ову прилику припремио домаћин, високопречасни протојереј Драгослав Цветковић са својом породицом.

Протонамесник Сретко Петковић