ИСПОВЕСТ СВЕШТТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА МЛАДЕНОВАЧКОГ

ИСПОВЕСТ СВЕШТТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА МЛАДЕНОВАЧКОГ Дана 26. марта 2010. године на празник светог Никифора Цариградског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Литургију Пређеосвећених дарова у препуном храму св. Великомученика Георгија у Рабровцу надомак Младеновца. Том приликом Његово Преосвештенство Епископ Јован осветио је три нова звона за новоподигнути поменути храм у Рабровцу. Светој Литургији је предходила исповест свештенства архијерејског намесништва младеновачког, а исповедник је био Високопречасни протојереј-ставрофор Милан Борота.

Епископу су саслуживали крстоносни оци протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић архијерејски намесник младеновачки, протојереј Бранислав Јеремић, протонамесник Слободан Раковић, ђакони Иван Гашић и Петар Лесковац. Након причешћа Епископа и свештеника приступили су Светој чаши сви присутни верници и деца која су певалa на Светој Литургији.

У својој беседи Епископ Јован се обратио присутном народу потсетивши их да се сутра, на Лазареву суботу завршава Велики четрдесетодневни пост након чега долази Страсна седмица. Долази недеља страдања Господа Исуса Христа, у којој је Он из превелике љубави према нама људима принео Себе на жртву. И ако је човек окренуо леђа Богу, Бог није окренуо леђа човеку, већ надгледајући Он се моли и жртвује за децу своју. Чува их од свега онога на шта човек може да наиђе када оде у далеку земљу, када оде у пустињу страсти својих, у пустињу грехова својих.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Рабровцу

После завршене Свете Литургије уследило је читање реферата на тему ''Покајање као пут личног и свенародног препорода'' који је припремио парох први младеновачки јереј Ненад Марковић, након чега је уследила веома плодна дискусија.

По завршеном реферату сви присутни су приступили трпези љубави коју је припремио парох рабровачки протонамесник Владан Јовановић са својим парохијанима.

 јереј Ратко Аврамовић