ПРАЗНИК ВРБИЦЕ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У ЈАГОДИНИ

ПРАЗНИК ВРБИЦЕ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У ЈАГОДИНИОсана! Нека је благословен Онај Који долази у име Господње. Овим речима би се најбоље описала духовна атмосфера и радост верног народа поготово деце у храму Св. ап. Петра и Павла у Јагодини уочи Уласка Господњег у Јерусалим.

Ове године је по први пут приређен програм за сву децу која су у великом броју са својим родитељима дошла у Цркву. Трудом вероучитеља Бориса Милосављевића, који је са својим ђацима из Основне школе „17 октобар“, Кристином Пешић која је прочитала причу Десанке Максимовић „Врбица у Рају“ и ученицима 8/3 разреда, деца су имала прилике да се још боље упознају са празником Врбице као и самом значају Лазареве суботе и Уласка Господњег у Јерусалим. Такође треба напоменути и ученицу Гимназије „ Светозар Марковић“ Јелену Спремо која је својим анђелским појањем „Трисвете песме“ дочарала деци есхатолошку димензију Цркве. Активни део програма завршио се заједничким певањем песме Бранка Коцкице „У свету постоји једно царство“ уз пратњу на гитари ученика 8/3 разреда Страхиње Радовића.

У другом делу програма деца су имала прилике да на великом видео биму одгледају цртани филм „Васкрсење Христово“. Свој деци је братство храма обезбедило пуно бомбона, тако да су дечица порту храма напустила са пуно радости на лицу и у души и тиме сама схватила зашто је у нашој Светој Цркви Врбица дечији празник радости која нас уводи у Страсну седмицу и у радост Васкрсења Господа и Спаса нашега Исуса Христа које сви очекујемо .

jереј Миломир Тодоровић