СВЕТИ СИМЕОН МИРОТОЧИВИ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У МАНАСТИРУ СТУДЕНИЦИ

СВЕТИ СИМЕОН МИРОТОЧИВИ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У МАНАСТИРУ СТУДЕНИЦИ Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Господина Хризостома, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је на дан Преподобног Симеона Мироточивог 26. фебруара 2011. године, служио Свету Архијерејску Литургију у манастиру Студеници.

Његовом Преосвештенству саслуживало је више свештеномонаха и свештеника из Жичке и других епархија, а госте је је срдачно дочекало студеничко братство на челу са игуманом манастира, архимандритом Тихоном (Ракићевићем).

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Честитајући славу игуману и братији, Владика Јаван је у својој приступној беседи између осталог говорио о значају манастира Студенице која је с правом названа мајком, кореном и главом светих цркава у Србији. Владика је позвао да своју веру чувамо по угледу на родоначалнике наше. Студеница је призивала и призива све душе које су жедне Бога. Богатство једног народа огледа у светима његовим. А Свети Симеон и Свети Сава су на темељу своје вере, изградили цркву и државу.