ТЕОДОРОВА СУБОТА У ЕРДЕЧУ

ТЕОДОРОВА СУБОТА У ЕРДЕЧУНа Теодорову Суботу 12. марта 2011. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску литургију у храму Светога Николе у крагујевчком насељу Ердеч уз саслужење протојереја Драгослава Сенића, протонамесника Александра Јовановића и пароха ердечког протонамесника Слободана Бабића.

Будући да је ово била прва субота Великог Поста, Владика је беседећи верном народу у препуном храму, истакао  значај духовне димензије поста, као примарну потребу да се постећи не изнурује тело, које је храм Духа, како то уосталом и свети Јован Златоусти наглашава, већ да се посебан значај да нашим делима и поступцима. У том контексту, Владика позива и опомиње да се не треба причестити онај који је остао не измирен са својим ближњима и онај који је у завади са другим човеком. Мир и љубав једних према другима испуњава смислом дане проведене у Посту.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Литургију су својим појањем украсили ученици крагујевачке богословије Св. Јован Златоусти, а на самој Литургији се причестило више од 500 верних из Ердеча и околине који су заједничарили у Чаши Живота са својим Епископом.

Након одслужене Литургије, Владика Јован је обишао радове у порти Светоникољског храма у Ердечу где је планирана изградња чесме и летњиковца, као места окупљања верних овог насеља уз Мајку Цркву.

протонамесник Слободан Бабић