САЈАМ У НОВОМ САДУ

У периоду од 8. до 13. марта 2007. године у Хали 1 новосадског сајма наша издавачка установа Каленић је у организацији Епархијског магацина наступила са више од 120 излагача на првом овогодишњем сајму књига.

 

За нашу епархију шумадијску најзначајније, поред оствареног прихода, била је чињеница да смо били једини црквени излагачи. Ове године чак ни увек присутни излагачи као што су "Беседа" епархије бачке, "Хришћанска заједница" епархије шабачке и други нису наступили, што је дало простора да се наша епархија шумадијска у најбољем светлу представи.

Посвећеност је била веома добра, што су констатовали многи излагачи. Наша Издавачка установа је имала штанд од 25 метара квадратних (али не у главном излагачком делум што је резултирало мањим прометом у односу на прошлу годину) тако да смо поред наших издања, имали могућност да изложимо издања других црквених издавача, као и велики број експоната нашег епархијског магацина.

Поред Сајма књига, у истом термину одржан је и Сајам медија, тако да су многе медијске куће из Новог Сада и Војводине пропратили наше учешће.

Остварили смо значајне контакте са будућим купцима и појединим црквеним општинама из тог дела Србије.