OСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ НОВОГ ТРПЕЗАРА У НЕМЕНИКУЋАМА

OСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ НОВОГ ТРПЕЗАРА У НЕМЕНИКУЋАМАУ четвртак, 6. јуна 2012. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован посетио је парохију неменикућску и храм Св. апостола Петра и Павла. Повод посете био је освећење темеља нове црквене сале. Епископу су у чину освећења саслуживали: Архијерејски намесник космајски Љубиша Смиљковић, протојереј-ставрофор, надлежни парох неменикућски Горан Лукић, јереј и ђакон Иван Гашић.

Призивајући Благослов Божији на започети рад, Епископ је пожелео срећу у даљем раду, рекавши да ће нова црквена сала испунити своју намену ако храм Божији буде био испуњен народом, који ће у њој по изласку из храма продужити Свету Литургију.

Нови трпезар, благословом Епископа, гради се на месту старог који је био у јако лошем стању и није могао да послужи потребама које црква у Неменикућама има.

Нови трпезар се гради по пројекту госпође Гордане Јовановић из пројектног предузећа “Хипекс ДОО” из Смедерева а средства за изградњу обезбедила је Градска Општина Сопот, Канцеларија за сарадњу са црквама и верским заједницама Владе Републике Србије, Црквена Општина Неменикуће, уз свесрдну помоћ и љубав верног народа Неменикућа, али и многих других крајева Србије.

Нови објекат ће имати 270 квадратних метара корисне површине са летњим тремом, зимском трпезаријом, кухињом, канцеларијом и библиотеком и мокрим чвором, а завршетак основних радова планиран је до овогодишње прославе храмовне славе светих апостола Петра и Павла, када се традиционално у порти неменикућске цркве одржава и манифестација “Дани Милована Видаковића”.

Горан Лукић, јереј