ЛИТУРГИЈА У СИРЧИ

ЛИТУРГИЈА У СИРЧИУ уторак 1. октобра 2013. године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован началствовао је евхаристијским сабрањем у цркви Светог Пророка Илије у селу Сирча код Краљева. Епископ је верном народу овог краја учинио велику радост и част јер одавно није служена света архијерејска Литургија.

Мноштво народа овог краја, и поготову деца, дочекали су свог епископа. Пред почетак свете Литургије епископ је извршио мало освећење храма који је у потпуности обновљен залагањем надлежног пароха протонамесника Драгана Јовића, црквеног одбора и мештана парохије. Уследила је Литургија а епископу је саслуживао велики број свештеника и ђакона жичке и шумадијске епархије.

На малом входу Владика је за заслуге и ревносну службу одликовао оца Драгана Јовића чином протојереја.

После прочитаног Јеванђеља Владика је говорио о значају љубави за све православне хришћане и учествовање у Литургији.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Велики број деце и верног народа се причестио на Литургији, а потом је Епископ поделио грамате и захвалнице добротворима без чије помоћи свети храм не би имао данашњи изглед.

Молитвено сабрање увеличали су својим велелепним појањем чланови црквеног хора “Свети Архиђакон Стефан” из Краљева.

Потом је у порти храма уследила трпеза љубави и јако леп и богат културно-уметнички програм. Учестовало је мноштво певачких и фолклорних група уз извођење старих српских песама.

Арх. намесник жички протојереј-ставрофор Мирослав Јаковљевић