КТИТОРСКА СЛАВА У АРИЉУ

КТИТОРСКА СЛАВА У АРИЉУУ понедељак 11. новембра Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски и Администратор Епархије Жичке Господин Јован служио је Вечерње Богослужење са петохлебницом у храму Светог Ахилија у Ариљу уочи ктиторске славе храма Преподобног Монаха Теоктиста (краља Драгутина).

У 19 часова Преосвећени Владика је у Галерији Народне Библиотеке Ариље присуствовао отварању изложбе графика „Константин“ аутора Вељка Михајловића. А по отварању изложбе посетио је храм Светог краља Драгутина (монаха Теоктиста) у селу Гривска који је у изградњи.

У уторак 12. новембра на дан Преподобног Теоктиста, Његово Преосвештенство Епископ Јован служио је свету Архијерејску Литургију уз саслужење свештенства и монаштва епархије Жичке. У току Архијерејске Литургије рукоположен је ђакона Марка Петровића у чин јереја. По освећењу и резању славског колача Епископ Јован је одликовао господина Стојана Рангелова из Ариља орденом Светог Саве другог степена за велики допринос у изградњи и обнови храмова Ариљског и Ивањичког краја.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Ова посета Његовог Преосвештенства била је на велику духовну корист и радост братства и верног народа Црквене Општине Светог Ахилија у Ариљу.

Старешина храма јереј Драган Стевић