СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МЛАДЕНОВЦУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МЛАДЕНОВЦУДана 27. децембра 2013. године, када наша Црква прославља Свете мученике Тирса, Левкија, Филимона, Аполонија и друге са њима, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Младеновцу. Архијереју су саслуживалу сви архијерејски намесници наше Епархије. Током Литургије архијерејски намесник младеновачки отац Жељко Ивковић одликован је протојерејским чином. Владика је поручио оцу Жељку да настави да ради плодоносно на њиви Господњој, као што је и до сада чинио.

На Литургији је Владика рукоположио у свештенички чин ђакона Владимира Јовановића из Краљева и поставио га на парохију у Јошаничкој Бањи, а у ђаконски чин господина Милована Вучковића из Мрчајеваца. У проповеди након прочитаног Јеванђеља, али и након рукоположењâ, Епископ Јован је нагласио важност таланата које добијамо од Господа. Оно што не смемо занемарити јесу управо дарови Духа Светога, који нам не дају само могућност да деламо већ и да наша дела буду облагодаћена, плодоносна и Богу угодна. Литургијско сабрање увеличао је хор „Благовести“ из Рајковца под вођством професорке Љиљане Миловић.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Поука епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Након Свете Литургије одржан је, у просторијама парохијског дома младеновачке Цркве, састанак Архијерејских намесника Епархије шумадијске.

ђакон Марко Јефтић