ИСПОВЕСТ КОЛУБАРСКО-ПОСАВСКОГ НАМЕСНИШТВA

SopicЊегово преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован је у среду друге недеље поста, тачније 19. марта, служио свету Литургију Пређеосвећених дарова, уз саслуживање свештенства и монаштва шумадијске епархије, у месту Шопићу надомак Лазаревца. Непосредно пред свету Литургију свештенство овог намесништва исповедио је игуман манастира Светог Луке у Бошњанима, високопреподобни архимандрит Алексеј Богићевић, који је након тога и саслуживао у литургијском сабрању епископу Јовану.

 

На литургији је био присутан велики број верних а нарочито деце, од којих се већина и причестила, што сведочи о правилном разумевању и учествовању верних ове епархије у светој Литургији. Проповед о смислу и суштини поста, покајања и нашег активног учествовања у светој Литургији пре свега кроз свету тајну Причешћа, преузнео је, у славу Свете Тројице, парох јунковачки јереј Милан Матић.

о Жељко Ивковић - парох чибутковачки (29 MB)  

Након свете Литургије, парох чибутковачки јереј Жељко Ивковић је прочитао свој реферат на тему Нови човек у Христу-Колошанима 3. и 4. глава, после чега је отпочела једна прилично квалитетна дискусија о ономе што смо у том реферату чули, а у којој су активно учествовали сви присутни. Ово вишеструко корисно, едукативно и духовно сабрање завршено је трпезом љубави коју је припремио домаћин, парох шопићански, протојереј Недељко Кусмук.