ПРЕПОДОБНА МАТИ ПАРАСКЕВА – СЛАВА ХРАМА У ВИНОГРАДИМА

ПРЕПОДОБНА МАТИ ПАРАСКЕВА – СЛАВА ХРАМА У ВИНОГРАДИМАНа дан Преподобне Мати Параскеве, коју прославља цела православна васељена и чије име на звезданом небу светитеља сија необично јарком светлошћу, сабрао се велики број верника Богом чуваног града Крагујевца да ода духовну почаст овој светитељки, коју и српски род нарочито поштује и слави. Велику духовну радост је верницима овога храма и народу сабраном донео је наш епископ који је предстојао литургијском слављу.

Храм Свете Петке у Виноградима био је претесан да прими мноштво верника а посебну атмосферу овом сабрању дало је учешће деце ученика нижих разреда ОШ “Свети Сава” који су дошли у пратњи свог вероучитеља ђакона Мирослава Василијевића и који су се потом на служби причестили.

Нашем владици Г. Јовану саслуживали су свештеници протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, архијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор Радован Чанчаревић, протонамесник Александар Јовановић и ђакон Иван Гашић.

Владика је одржао предивну беседу која је сво време држала пажњу верног народа и која је била усмерена на нашу духовну будност и чување жишка кандила душе наше.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована на бденију

Беседа епископа шумадијског Г. Јована на литургији

На крају је пререзан славски колач у присуству домаћина овогодишње славе г-на Братислава Цвејића са породицом. Част да буду свечари наредне године припала је господи Драгану и Владану Обрадовићу.

протојереј Драган Брашанац