ТРЕЋИ СУСРЕТ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ “22. ОКТОБАР”

ТРЕЋИ СУСРЕТ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ “22. ОКТОБАР”Трећи сусрет по реду, у оквиру овогодишње акције “22. октобар”, коју осмишљавају и изводе ученици верске наставе СМШ “Др Милоје Милојевић”, приређен је 27. новембра у великом шумадијском селу Лужнице, тачније у ОШ “Сретен Младеновић” – истурена одељења у Лужницама.

Као и приликом претходних посета основним школама, након једносатног концерта класичне, духовне и традиционалне музике, изведеног од стране ученика Музичке школе, основци су и сами имали прилику да се опробају на неким од инструмената, а уз сугестије и помоћ гостију.

Домаћини су своје задовољство изразили кроз несебично гостопримство, карактеристично за шумадијска села и људе који у њима живе.

Молитвом на почетку и крају сусрета, затражили смо благослов и пажњу Онога који нам је те таленте подарио, да се међусобно сусрећемо у различитости и радујемо у јединству.

Након Лужница, акција “22. октобар” ће се наставити кроз планиране посете основним школама у Пајазитову, Реснику, Бадњевцу и Ердечу.

Продајни центар Епархије шумадијске и богословија Светог Јована Златоуста и овога пута су помогли организовање и извођење овог врлинског сусрета.

вероучитељ Обровић Предраг