ОДРЖАН 13. СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИ

ОДРЖАН 13. СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИ У четвртак, 22. јануара 2015. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, а у организацији Црквених општина јагодинских, вероучитеља и средњих школа, у оквиру Светосавске недеље, одржан је 13. по реду Светосавски турнир у Јагодинској хали спортова “ЈАСА”.

Турнир је отворио хор Гимназије “Светозар Марковић” певањем Светосавске химне, а затим је координатор за верску наставу беличког намесништва вероучитељ Борис Милосављевић у име Цркве пожелео свима добродошлицу и захвалио се Школској управи и свим средњим школама на несебичној помоћи у организацији турнира.

Такмичили су се представници свих средњих школа општине Јагодина у одбојци, кошарци и фудбалу, у мушкој и женској конкуренцији.

Снаге су одмеравали ученици Економске школе “Славка Ђурђевић” , Гимназије “Светозар Марковић”, ЕГШ “Никола Тесла”, ученици Медицинске школе “Милутин Миланковић” и Прве техничке школе. Одиграна је и фудбалска утакмица на којој су наступиле ученице средњих школа у циљу промоције женског фудбала.

Посебна “посластица” за све гледаоце са трибина, била је ревијална утакмица у малом фудбалу, између екипа састављених од јагодинских вероучитеља са једне стране и професора средњих школа са друге стране, утакмица је завршена резултатом 2:2.

Сваки учесник турнира je добио на поклон светосавску мајицу са симболом овогодишње Светосавске недеље.

У току турнира, стручно веће професора физичке културе, јагодинских средњих школа, доделило је пригодна признања победницима и учесницима претходно одржаног турнира у малом фудбалу општине Јагодина.

Треба нагласити, да је као и увек резултат био у другом плану, екипе су се смењивале после сваког полувремена , тако да је играла свака школа са сваком, зато је и поред јуначке и витешке борбе, епилог био у заједничком дружењу после утакмица и послужењу за учеснике кроз трпезу љубави.

вероучитељ Предраг Димитријевић