ХРАМОВНА СЛАВА ЦРКВЕ У ЕРДЕЧУ

ХРАМОВНА СЛАВА ЦРКВЕ У ЕРДЕЧУУ петак, 22. маја 2015. године, литургијским благодарењем прослављена је храмовна слава цркве у Ердечу – пренос моштију Светог Николаја епископа Мира у Ликији. На Светој Литургији начелствовао је високопречасни отац Саво Арсенијевић уз саслуживање протојереја Милана Ћосића, протонамесника Драгана Симоновића, јереја Мирка Шиљковића и јереја Владана Костадиновића.

Беседу о значају Вазнесења Господњег као испуњење пророчких речи, остварење коначног значења целокупног живота оваплоћеног Логоса међу нама и прославе људске природе коју је Син Вазнесењем својим поставио са десне стране Оца, произнео је јереј Владан Костадиновић. Том приликом је посебна пажња посвећена образу правоверја и чудотворцу Мира у Ликији, Светом Николају и његовој одбрани вере да су Син и Отац једносушни. На крају беседе, указано је на љубав и бригу Свете Тројице према свим хришћанима света и старање за њих кроз икономију, а што се види у преносу моштију Светог Николаја у италијански град Бари у XI веку.

После причешћа верних уследила је литија око цркве и сечење славског колача. На позив пароха ердечког, протонамесника Слободана Бабића, литургијско славље је настављено трпезом љубави. Овогодишњи домаћин славе био је господин Никола Раденковић који је део славског колача предао следећем домаћину, господину Николи Радомировићу.

јереј Владан Костадиновић