ХОДОЧАШЋЕ ЂАКА ОСМАКА

ХОДОЧАШЋЕ ЂАКА ОСМАКАУ четвртак, 28. маја 2015. године, у сарадњи свештеника и вероучитеља Архијерејског намесништва бељаничког, а са благословом Његовог преосвештенства епископа шумадијског господина Јована, организовано је ходочашће за све ученике осмих разреда, полазнике верске наставе у нашем намесништву.

У преподневним часовима деца су са свештеницима, разредним наставницима и вероучитењима обишли саборни храм Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу, спомен парк Шумарице и манастир Дивостин, а у поподневним часовима Храм Светог Георгија на Опленцу, Храм Пресвете Богородице у Тополи, храм Светих Апостола Петра и Павла и Старо Здање у Аранђеловцу. Иако су још млади, деца су на делу показала оно што су научили на часовима верске наставе и веома одговорно са пуно љубави и праве вере приступили овом путовању не као обичној екскурзији већ са истинском жељом да се поклоне светињама.

Надамо се да ћемо и наредне школске године организовати поклоничка путовања која ћемо се трудити да унапредимо тако да она имају што већ, духовни али и васпитно-образовани значај за све полазнике веронауке.