МЛАДЕНЦИ СЛАВА МАНАСТИРА СВ. ЛУКЕ У БОШЊАНУ

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је у суботу 22. марта Свету Литургију у манастиру Светог Луке у Бошњану.

Младенци су једна од три манастирске славе и овом приликом, као и скоро сваке године прославу је на радост манастирског братства са игуманом Алексејем (Богићевићем), као и верног народа, увеличао владика Јован. Епископу је саслуживало 16 свештеника и 6 ђакона и то из неколико околних епархија, тако да је ово било велико духовно сабрање и учествовање у Царству Божијем. О томе сведочи велики број верника, који је узео активно учешће у Царству Божијем и који се на крају сјединио са Христом.

На то наше сабрање као и на Часни пост и на различите аспекте поста и аскезе надахнуто је беседио ректор Богословије у Крагујевцу и професор на Богословском факултету др Зоран Крстић.

беседа протојереја-ставрофора др Зорана Крстића, ректора Богословије у Крагујевцу  

Оно што је карактеристично за овај манастир је велики труд игумана Алексеја како на градитељској обнови, тако и на оној важнијој духовној обнови. Резултат тог труда је већ увелико видљив, па је манастир за врло кратко време постао духовни центар који није ограничен само овим крајем, него ту долазе верници и поклоници из целе Србије.

ђакон Миломир Тодоровић