СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУУ среду 30. децембра 2015. године, када Света православна црква слави Светог пророка Данила, св. преподобномученика ђакона Авакума и игумана Пајсија, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску литургију у храму Светог кнеза Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја Љубомира Радића, протонамесника Саше Огњановића и ђакона Немање Стојковића.

Након прочитаног Светог јеванђеља епископ се обратио окупљеној деци и осталом верном народу осврнувши се на прочитано зачало од Матеја и на житије Светог преподобномученика ђакона Авакума о његовом мученичком страдању за Христа.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

У Светој литургији узели су учешћа и ученици средње економске школе из Крагујевца са својим вероучитељем Бојаном Кушићем и ученици “ОШ Драгослав Луковић Шпанац”, са својом директорком Госпођом Невеном Шимшић и вероучитељицом Милевом Пушоњић Радовић, који су на речи “са страхом и вером приступите”, приступили светом Телу и светој Крви Господа и Бога нашег Исуса Христа.

ђакон Немања Стојковић