ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА И ИСЦЕЛИТЕЉА ПАНТЕЛЕЈМОНА У СТАНОВУ

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА И ИСЦЕЛИТЕЉА ПАНТЕЛЕЈМОНА У СТАНОВУУ петак 8. јануара, други дан Божића на празник сабора Пресвете Богородице, спомен бекства у мисир, светог преподобног Евареста, светог Јевтимија Исповедника Епископа сардијског, светог преподобног Константина Синадског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску литургију у храму Светог Великомученика и исцелитеља Пантелејмона у Станову.

Eпископу су саслуживали: протојереј Синиша Марковић, протонамесник Немања Младеновић, протонамесник Александар Јовановић, протонамесник Горан Ђерковић, јереј Петар Бранковић, јереј Рашко Стјепановић, протођакон Иван Гашић и ђакон Недељко Дикић.

На малом Входу Епископ шумадијски г. Јован унапредио је протојереја Синишу Марковића у чин протојереја-ставрофора, протонамесника Горана Ђерковића у чин протојереја и јереја Петра Бранковића у чин протонамесника.

Поучивши све одликоване да им је то подстрек да раде више у винограду Господњем који је обрастао кукољем, а они су ту да чисте виноград од кукоља.

Епископском граматом су одликовани г. Љубодраг Максимовић и г. Даница Урошевић као пример каквим литургијским и хришћанским животом треба живети.

У току литургије прочитана је посланица Епископа шумадијског г. Јована. Светом причешћу приступио је велики број верника. После Свете литургије спремљена је трпеза љубави.

ђакон Недељко Дикић