КВИЗ ЗНАЊА ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ ВЕРА НАША – ВЕРА СТАРА У ЛАЗАРЕВЦУ

КВИЗ ЗНАЊА ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ ВЕРА НАША – ВЕРА СТАРА У ЛАЗАРЕВЦУУ суботу, 12. марта 2016. године, у ОШ „Кнез Лазар“ у Лазаревцу, одржан је квиз знања из верске наставе, за ученике шестог разреда, под називом ВЕРА НАША – ВЕРА СТАРА. Ученици најмлађе лазаревачке школе, у холу ове образовне установе, угостили су екипе својих вршњака из две преостале градске школе: ОШ „Војислав Вока Савић“ и ОШ „Драгутин Дуле Караклајић“. У организацију ове традиционалне активности су, поред Црквене општине Лазаревац, укључени и вероучитељи нашег намесништва, међу којима посебно истичемо труд вероучитеља школе домаћина, Дејана Јовановића и Милоша Ћирића.

За регуларност такмичења задужен је четворочлани жири у саставу: Славица Сунајко, директор О. Ш. „Кнез Лазар“ у Лазаревцу -председник, Ивана Јанус, наставник српског језика у ОШ „Свети Сава“ у Великим Црљенима-члан, ђакон Никола Урошевић, веоучитељ у ОШ „Војислав Вока Савић“-члан и Александар Павлић, академски сликар-члан. Аутор и водитељ квиза био је свештеник Влада Димитријевић, координатор за верску наставу Колубарско-посавског намесништва.

Као и сваке године и ове је мото нашег квиза била добра стара изрека да је важније учествовати него победити. На самом почетку квиза присутне су поздравили директорка ОШ „Кнез Лазар“, госпођа Славица Сунајко и ђакон Никола Урошевић, пожелевши гостима добродошлицу, а учесницима пуно среће у такмичењу. У играма које су прилагођене наставном плану и програму верске наставе за ученике шестог разреда, ученици су показали знање, које је било на завидном нивоу и до самог краја квиза учинило неизвесну ситуацију међу екипама. Ипак на крају је победу однела ОШ “Кнез Лазар”. Друго место заузела је ОШ “Војислав Вока Савић”, а треће ОШ “Драгутин Дуле Караклајић”. На овај поредак су утицале нијансе у знању, а такмичари су и овог пута потврдили љубав према Цркви и својој вери, као и то да је веронаука један од омиљених предмета у нашим школама. У уметничком делу програма наступила је група девојчица хора „Свети Димитрије“ из Лазаревца, предвођена ученицом четврте године Средње музичке школе „Марко Тајчевић“ из Лазаревца, Јованом Живковић. По завршетку такмичења ученици су наставили дружење у свечаној сали ОШ „Кнез Лазар“.