СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИУ суботу, 16. априла када наша Света Црква прославља преподобног Никиту Исповедника, епископ шумадијски Господин Јован је молитвено посетио свештенство и верни народ храма Свете Петке у Смедеревској Паланци. Оом приликом Његовом преосвештенству су саслуживали: архијерејски намесник јасенички протојереј-ставрофор Велибор Ранђић, архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протонамесник Драган Милутиновић, јереј Слободан Сенић, јереј Дејан Ненадовић, јереј Слободан Савић, протођакон Небојша Јаковљевић и ђакон Александар Јаћимовић. Литургијско сабрање било је испраћено квартетом певачког удружења „Српскин православни појци“.

По прочитаном Јеванђењу Преосвећени се обратио присутнима пригодном беседом, подсећајући да је Црква утемељена на вери, вери Петровој, који је исповедио да је Христос Син Божији. Ову истину апостолу Петру није открило тело, него Дух Свети, Дух кога свако од нас добија на крштењу. Дух овога света се противи Духу Светом, одваја нас иод Бога и зао се треба борити против њега вером, али не само вером већ и делима. Говорећи о греху владика Јован је нагласио да не можемо имати никакво правдање за учињен грех: „ђаво ме је натерао“, његово је да нуди, али је на нама да га одбијемо.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Ово молитвено сабрање су украсила деца оближљих основних школа, која су узела акивно учешће у Светој Литургији. Након одслужене Свете Архијерејске Литургије приређена је трпеза љубави коју је организовало братство храма Свете Петке.

Александар Јаћимовић, ђакон