ПРОСЛАВЉАЊЕ ВРБИЦЕ И ПРАЗНИКА ЦВЕТИ У АРАНЂЕЛОВЦУ - ПРИРЕДБА „У СУСРЕТ ВАСКРСУ“

ПРОСЛАВЉАЊЕ ВРБИЦЕ И ПРАЗНИКА ЦВЕТИ У АРАНЂЕЛОВЦУ - ПРИРЕДБА „У СУСРЕТ ВАСКРСУ“У свим храмовима орашачког намесништва свечано је прославњена Врбица и одслужена Света Литургија на празник Цвети. Деца и верни народ су заједно са својим свештенством прославили овај празник у храму Светих Апостола Петра и Павла у Аранђеловцу. Празник је прославњен служењем празничног бденија и свечаном литијом у којој су се нарочито истакли наши најмлађи суграђани.

Свечана литија око храма је посебно била украшена великим бројем деце која су својим ношењем врбових гранчица и звоњавом својих малих звончића овом празнику дали посебну ноту. Врбове гранчице које су верници носили су посебна символика победе Господа Исуса Христанад смрћу и слика Христовог свечаног уласка у Јерусалим.

У недељу је одслужена Света Литургија на празник Цвети у присуству и живом учествовању у Литургији великог броја деце и верног народа. На проповеди након прочитаног Светог Јеванђеља, јереј Милош Мијатовић је све присутне поучио значају овог празника и свих предстојећих дана. Овај Свети догађај су посебно увеличали ученици ОШ „Светолик Ранковић“ из Аранђеловца и Мисаче. Након Свете Литургије, вероучитељи ове школе су са својим ученицима припремили приредбу под називом „У сусрет Васкрсу“. Ученици су се лепо спремили и за окупљени верни народ извели неколико рецитација и драмских сцена у Петропавловском храму. Након приредбе, ученици су у храмовној сали присуствовали послужењу и наставили своје дружење са свештеницима и наставницима верске наставе.

ђакон Немања Искић