14. ИЗЛОЖБА ДЕЧЈИХ РАДОВА „ХРИСТОС ВАСКРСЕ“ У МЛАДЕНОВЦУ

14. ИЗЛОЖБА ДЕЧЈИХ РАДОВА „ХРИСТОС ВАСКРСЕ“ У МЛАДЕНОВЦУОвогодишња, четрнаеста по реду, изложба дечјих радова „Христос васкрсе“ у Младеновцу по четврти пут је организована у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице. Уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована и подршку братства нашег храма, а у организацији младеновачких вероучитеља, изложба је отворена након вечерњег богослужења на Врбицу.

Јереј Марко Јефтић је поздравио присутне подсетивши на светоописамске речи да је Господ из уста деце начинио себи хвалу. По узору на то младеновачки ученици су својим ликовним делима истински прославили Господа и на најлепши начин обележили празник дечје радости. Након поздравног слова, присутнима се обратила госпођа Наташа Јовановић испред привременог органа градске општине Младеновац, која је награђеним ученицима предала пригодне поклоне. Такође, по први пут, младеновачки ученици који су на најбољи начин осликали васкршња јаја ће учествовати на традиционалној васкршњој манифестацији испред Конака књегиње Љубице у Београду, које се одржава са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја.

Поред ученика из основних и средњих школа на територији општине Младеновац, чији су радови изложени, одржана је и хуманитарна продајна изложба деце ометене у развоју. Иако није било лако, стручни жири је изабрао најбоље у свим узрасним категоријама, почевши од првог разреда основне до четвртог разреда средње школе. Велики одзив учесника и заинтересованих посетилаца потврдило је да ова традиционална манифестација представља један од најлепших израза привржености најмлађих Младеновачана својој Цркви.

јереј Марко Јефтић