ВЕЛИКИ ПОНЕДЕЉАК У БЕЛОШЕВЦУ

ВЕЛИКИ ПОНЕДЕЉАК У БЕЛОШЕВЦУУ понедељак 25. априла - Велики Понедељак, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Литургију пређеосвећених Дарова у храму Светог цара Лазара у Белошевцу, уз саслужење ректора крагујевачке богословије протојереја-ставрофора Зорана Крстића, архијерејског намесника лепеничког протојереја-ставрофор Сава Арсенијевића, старешине храма протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Животе Марковића и ђакона Немање Стојковића.

У богонадахнутој беседи владика Јован је између осталог рекао да нас пост упућује на појачану молитву, на појачану љубав, на појачано преображење наше како би могли кроз уздржавање од појединих јела, да посветимо мало више пажње нашем унутрашњем бићу. Да видимо да ли се наш духовни унутрашњи човек у току овог великог поста изменио, променио наравно на боље, или смо остали у истом оном стању као што смо ушли у овај велики пост. Да ли смо се више молили, више добрих дела чинили, да ли смо се више кајали, јер бити хришћанин значи бити стални покајник.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

На литургији су присуствовали ученици ОШ "Вук Стефановић Караџић" са својом вероучитељицом Иреном Бачић који су узели учешћа у Светој Литургији и на речи "са страхом Божијим и вером приступите" приступили Светом причешћу у великом броју.

ђакон Немања Стојковић