ПРАЗНИК ВРБИЦА ПРОСЛАВЉЕН У ЛАПОВУ

ПРАЗНИК ВРБИЦА ПРОСЛАВЉЕН У ЛАПОВУУ суботу, 08. априла након вечерњег богослужења, отворена је по други пут изложба дечијих радова на тему „Васкрсење Христово“ у парохијском дому Свете Параскеве у Лапову.

Изложбу је отворио ђакон Божидар Васиљевић који се обратио присутнима и том приликом се захвалио на учешћу предшколској установи „Наша радост“ из Лапова, ОШ „Светозар Марковић“ и средњој школи из Лапова. Важно је напоменути да је продајна изложба имала хуманитарни карактер, јер ће прикупљени новац бити употребљен за лечење ученика Лазара Матејића из Лапова.

Програм је отворен рециталом о Лазаревој суботи и традиционалном народном песмом „Прођи Миле кроз мој крај...“ које су извели предшколци ПУ „Наша радост“, затим су ученици средње школе извели две духовне песме „Победна песма“ и „Богородице Дјево“. Након тога је ученица петог разреда Анђела Благојевић прочитала свој награђени рад на тему „Христос Воскресе, радост донесе“. Старешина храма протојереј-ставрофор Видоје Рајић уручио је пригодне поклоне награђеним ученицима у три категорије, за литерарни рад, најлепше јаје и најбољи цртеж, као и директорима поменутих установа, након чега се приступило продаји изложених радова. У духу Васкршњег поста, ученици средње школе, смера кувар-конобар су припремили посне колаче на опште одушевљење великог броја присутних верника.

Важно је истаћи да се трудом и залагањем свештенства, вероучитеља, наставника, учитеља и васпитача у Цркви окупило мноштво деце различитих узраста, а овога пута деца су била та која су довела своје родитеље, деке и баке у свети храм.

Овогодишња манифестација завршена је успешно што потврђује задовољство учесника, посетилаца и организатора. Након изложбе, уз звуке звончића, дечији жагор је дуго одзвањао портом.

Ђакон Божидар Васиљевић