ВЕЛИКА СРЕДА У ВИНОГРАДИМА

ВЕЛИКА СРЕДА У ВИНОГРАДИМА

На Велику среду 12. априла 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Литургију Пређеосвећених Дарова у Храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац и протонамесник Мирољуб Миладиновић, ђакони Милош Ђурић и Милутин Гашевић.

Епископ нам у беседи говори да Христос Спаситељ јесте оличење кротости и смирености, благости и доброте, милосрђа и љубави. Он, који је безмерно делио људима Своје милосрђе, свима пружао: помоћ, утеху, исцељивао болеснике, лечио губавце, васкрсавао мртве, осуђује се од тих људи на смрт – распећем на Крсту. Епископ наглашава да су безверје, злоба и окорелост срца највећа зла у животу и да се против њих боримо смиреношћу, трпљењем, милосрђем и љубављу. Епископ посебно наглашава да имамо безграничну љубав следећи пример Голготског Страдалника који је нас ради унижен, распет на Крсту и обливен крвљу.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да се кајемо док имамо времена, да се трудимо у врлини а Бог ће нам помоћи, да очистимо срце своје и тиме осетимо благодат Божију, још овде на земљи, а на небу доживимо да гледамо Његову бесконачну светлост. А Он - извор доброте, љубави и праштања за нас се моли Богу Оцу своме и упућује речи: “Оче опрости им, јер не знају шта чине”.