ХУМАНИТАРНО ОСЛИКАВАЊЕ ВАСКРШЊИХ ЈАЈА У ЈАГОДИНИ

ХУМАНИТАРНО ОСЛИКАВАЊЕ ВАСКРШЊИХ ЈАЈА У ЈАГОДИНИНа Велики Уторак, 11. априла, у ОШ „Бошко Ђуричић“, у сарадњи са свим основним школама у Јагодини, организовано је осликавање васкршњих јаја традиоционалним методама. Овом приликом, учествовали су ученици виших разреда са својим наставницима ликовног и вероучитељима, из свих градских и сеоских школа наместништва беличког.

Након прочитане молитве, ученици су подељени у групе по својим школама и осликавали су јаја 2 школска часа. Из сваке школе учествовало је између 6 и 8 ученика.

Пошто су завршили, из сваке групе одабрано је по 6 јаја за шири избор. Жири је, након тога, издвојио 3 васкршња јаја која су освојили 1, 2. и 3. место. И то, 1. место је освојила ученица Маја Максимовић, ОШ „Љубиша Урошевић“, Рибаре; 2. место је припало ученици Наталији Живковић, ОШ „Бранко Радичевић“, Бунар; 3. место је освојила Анђелина Цветковић, ОШ „Милан Мијалковић“.

Координатор верске наставе, протођакон Нинослав Дирак и директор школе домаћина, Зоран Марковић, нагласили су да су свакако сви учесници победници, и да ће сва осликана јаја учествовати у хуманитарној акцији прикупљања прилога за лечење Младена Алексића (10) из Јагодине коме је неопходна операција. Ова васкршња јаја ће бити изложена у Старој јагодинској цркви до Васкрса.

Вероучитељ Младен Алексић