НА ВЕЛИКУ СУБОТУ ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАНОВУ

НА ВЕЛИКУ СУБОТУ ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАНОВУНа Велику суботу, Његово Преосвештенство Епископ шмадијски Г. Јован, служио је Свету Архијерејску литургију у храму Св. Великомученика Пантелејмона у Станову.

Епископу су саслуживали; Архијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофор Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протојереј Горан Ђерковић, протонамесник Петар Бранковић, протођакон Иван Гашић и ђакон Недељко Дикић.

После прочитаног Јеванђеља на Христовом гробу, пред великим бројем верног народа, Епископ Јован је између осталог у веома надахнутој беседи рекао: “Сви су дани велики у овој Великој четрдесетници али посебно ова велика недеља браћо и сестре. А изнад Велике недеље ова Велика субота у којој данас стојимо, молимо се, подсећамо се, на све оно што је Господ чинио ради нас и нашега спасења. А много је и све је учинио браћо и сестре. Ради нас се оваплотио, ради нас се родио, ради нас док је живео на овој земљи је трпео све оно што су људи њему наносили, ради нас је страдао на крсту, ради нас Васкрсао, али ради нас је телом био положен у гроб”.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована