ВАСКРШЊИ КОНЦЕРТ ВЛАДЕ ГЕОРГИЕВА У ЛАЗАРЕВЦУ

Vlado Georgiev LazarevacУ циљу продужетка литургијског славља и радости васкршњега дана Црквена општина у Лазаревацу је са благословом свога владике, епископа шумадијског Г. Јована, својим парохијанима уприличила концерт познатог поп музичара Владе Георгијева. Концерт је како смо већ рекли, организовала Црквена опшина под покровитељством ГО Лазаревац и РБ Колубара, 27. априла у навечерје Васкрса на платоу испред зграде Општине. На концерту је према неким проценама било близу 10 000 људи по чему је овај догађај један од најмасовнијих и најупечатљивијих у историји града Лазаревца.

Непосредно пред концерт Владо Георгиев је одржао и конференцију за штампу одговарајући на најразличитија питања новинара локалних и других медијских кућа, везана за његов лични и професионални живот.

Оно што би посетиоце овог сајта и нас највише могло да интересује јесте његов однос према Цркви и православној вери који је крајње афирмативан. У том контексту преносимо вам његов апел у коме он позива нарочито младе људе да у овом времену и овој цивилизацији више обрате пажњу на Цркву и оно о чему она говори и што она овде у свету чини. Уосталом један од разлога његовог учешћа у оваквом заједничком пројекту са Црквеном општином у Лазаревцу, а знамо да је сличну сарадњу имао и са епархијом захумско-херцеговачком и владиком Григоријем, јесте, како је он то и сам рекао, да се Црква унапреди. Он то и чини како кроз свој уметнички израз, тако и кроз свој живот, тиме што свој таленат и дар ставља између осталог и у службу Цркви и Богу. Афирмишући својом креативношћу и православну традицију и фолклор Владо Георгиев је на почетку концерта организовао један мини турнир у куцању васкршњим јајима између њега и црквеноопштинске репрезентације оца Марка Митића (старешине храма) и оца Александра Новаковића и будући да је Владо извукао дебљи крај, победник је као награду добио да слуша Владу Георгиева за џабе.

Црква у Лазаревцу ће и у будућности наставити да организује овакве и сличне догађаје како би побољшала и унапредила комуникацију са свим савременим цивилизацијским тековинама и њеним чиниоцима, и тако престала бити инертни посматрач истих.