КАКО СЕЈЕМО, ТАКО ЋЕМО И ЖЊЕТИ

КАКО СЕЈЕМО, ТАКО ЋЕМО И ЖЊЕТИУ петак 3. новембра 2017. године, када наша Света Црква молитвено прославља светог Илариона Мегленског, светог Висариона Исповедника и преподобног Илариона, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради.

Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам у беседи говори да ништа не чинимо без благослова Божијег, уколико желимо да посејемо добро семе. Шкрт човек мало сеје, а жели да много жање, без труда, молитве и подвига. Епископ наглашава да сејати значи давати, а када све чинимо са благословом онда ћемо и добро жњети. Сејати значи чинити добро. Не можемо сејати лењост, а пожњети вредност. Епископ нас саветује да не осуђујемо друге, јер је човек сам по себи благослов Божији који је позван да шири и сведочи јеванђелску Реч.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да живимо хришћански, са благословом како би се удостојили да својим примером сведочимо добро семе које преображава зло у добро, нечовека у човека.

Ђакон Милутин Гашевић