СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУУ понедељак 13. новембра 2017. године, када наша Црква прославља Свете апостоле Стахија, Амплија и Урвана, Свету Литургију у храму Светог Саве на Аеродрому служио је Епископ шумадијски Господин Јован.

Епископу шумадијском Господину Јовану саслуживали су протонамесник Бранислав Матић, јереј Иван Антонијевић и ђакон Немања Стојковић. На литургијске прозбе одговарало је свештенство храма Светог Саве са верницима овог насеља.

Након прочитаног Јеванђеља Епископ је говорио колики је значај искрености сваког човека. Говоривши о фарисејском односу појединих људи према ближњима, Епископ је њихов ум упоредио са безумљем. Епископ је у више наврата нагласио да људи често траже оправдање за свој грех, нерад и лењост. Човек када тражи изговоре неће да чује истину, да прихвати истину и да се суочи са истином, већ је заобилази све док се једног дана не сретне са истином и схвати да цео свој живот провео у лажи.

На крају Епископ је нагласио да је све нас грех држао на земљи, све до оног тренутка када је Господ себе принео на жртву, и та крсна смрт је највећи знак свељубави и свемилости Божије, а да је васкрсење највећи знак Његовог божанства. Када човек има јаку веру све што се догађа око њега он схвата то као знакове спасења.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

По завршетку Свете Литургије Епископ је благословио верни народ овог насеља и свима поделио свој Архијерејски благослов.

протонамесник Бранислав Матић