ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ВИНОГРАДИ

ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ВИНОГРАДИУ петак 24. новембра 2017. године, када прослављамо светог мученика Мину и светог Краља Стефана Дечанског, Његово Преосвештенство, Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради.

Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам у беседи говори да следимо пример великог страдалника и мученика, Светог краља Стефана Дечанског јер Бог никада не заборавља страдалнике добра ради. Када човек живи по правди Божијој онда му ништа неће недостајати јер живот по Богу јесте припрема за Царство Небеско. Смирењем, правдољубљем и вером ходимо у животу како би победили сва искушења. Епископ наглашава да сваки непокајани грех јесте заправо убица наше душе. Човек суди сам себи чињењем греха и сам се од греха мора отргнути. Господ ништа не жели да чини на силу.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да живимо истином и љубављу како би издржали до краја и спасли се. Будимо бољи људи и бољи хришћани угледајући се на Светог Краља кога молитвено празнујемо.

Ђакон Милутин Гашевић